Nasze wyborne specjały

Nasze Menu

Zapraszamy do delektowania się

pierogi

Pierogi

Pierogi z mięsem

Wypełnione soczystym farszem z mięsa wieprzowego

Pierogi ruskie

Wypełnione farszem przygotowanym w oparciu o dużą zawartość twarogu oraz ziemniaki i cebulę

Pierogi z kapustą i pieczarkami

Wypełnione farszem z kiszonej kapusty i pieczarek smażonych na maśle

Pierogi ze szpinakiem i serem typu feta

Wypełnione farszem ze szpinaku duszonego na maśle z dodatkiem czosnku, serem typu feta oraz twarogu półtłustego

Pierogi z kurczakiem i serem mozzarella

Wypełnione soczystym farszem z kurczaka z dodatkiem suszonych pomidorów, ziół i sera mozzarella

Pierogi meksykańskie

Wypełnione pikantnym farszem z mielonej wołowiny, wieprzowiny z dodatkiem czerwonej fasoli i kukurydzy

Pierogi z serem na słodko

Wypełnione półtłustym serem twarogowy z nutą wanilii

Krokiety

Krokiety z mięsem

Wypełnione soczystym farszem z mięsa wieprzowego

Krokiety z kapustą i pieczarkami

Wypełnione farszem z kiszonej kapusty i pieczarek smażonych na maśle

Krokiety z kurczakiem i serem mozzarella

Wypełnione soczystym farszem z kurczaka z dodatkiem suszonych pomidorów, ziół i sera mozzarella

Krokiety z gyrosem

Wypełnione farszem na bazie kurczaka z dodatkiem kapusty białej, kukurydzy, ogórków konserwowych, cebuli oraz sosu majonezowego

krokiety
golabki

Pozostałe

Gołąbki z mięsem

Farsz z mielonej wieprzowiny, ryżu i cebuli zawinięty w liście z białej kapusty

Bigos

Tradycyjny polski bigos z kiszonej kapusty, mięsa i dodatków

Uszka z kapustą i grzybami

Wypełnione farszem z kiszonej kapusty, pieczarek i grzybów (podgrzybek brunatny)

Uszka z mięsem

Wypełnione farszem z mięsa wieprzowego.

Uszka z mięsem

Wypełnione farszem z mięsa wieprzowego.

Sposób przygotowania krokietów

Podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, kilkukrotnie przewracając krokiety, aż będą złociste i chrupiące. Można także odgrzać w piekarniku w 120’C (grzanie góra dół, na papierze do pieczenia), około 10 minut.

Sposób przygotowania pierogów

Wrzucić na osolony wrzątek i gotować kilka minut lub smażyć z każdej strony na złoty kolor, na rozgrzanym tłuszczu (2-3minuty)

Sposób przechowywania

Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C

Data przydatności do spożycia

3 dni. Można mrozić w dniu odbioru / dostawy

zamawiaj przez naszą aplikację na telefon

Pobierz naszą dedykowaną aplikację mobilną na Androida i iOS i zamawiaj wygodnie! Dzięki niej masz zawsze dostęp do aktualnego menu. Kliknij przyciski obok, aby ściągnąć aplikację i ciesz się najwygodniejszym sposobem składania zamówień.

google play button
app store button

spróbuj już teraz

Dołącz do naszej kulinarnej rodziny w Sosnowcu i ciesz się niezapomnianym smakiem.

Scroll to Top